Начало За нас Реклама Контакти

Печена пъстърва със сметана и бадеми

Снимка за Печена пъстърва със сметана и бадеми
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Финото месо на пъстървата чудесно се съчетава с мекотата на сметаната и хрупкавите запечени бадеми. А за да придаде малко свежест на тази рецепта, е избран лимонът.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пъстърви
  • 1 лимон
  • 200 мл течна сметана
  • 1 връзка копър, нарязана на ситно
  • 100 г филирани бадеми
  •  сол, шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Жълтата част от кората на лимона се настъргва фино. Пъстървите се почистват и се обтриват от всички страни с резен лимон. Посоляват се и се поръсват с пипер.

  • 2.

    Сметаната се смесва с копъра и лимоновата кора. С нея се заливат пъстървите и се поръсват с бадемите. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 190˚ С, за 20 мин.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари