Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2007 16:00 - Пъстърва върху лук с праз
Автор: zharko Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4855 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2009 20:52


Скъпи домакини,

Пиша ви нещо практично, полезно, питателно и вкусно. Ще споделя как приготвям пъстърва. 

Отивате в рибния магазин, за да хванете пъстървата. За да стане това, молите възпитано продавачката да ви я подхвърли и да я уловите.

Припкате вкъщи. Пропуснах да уточня, че рибката е почистена и готова за плаж в тенджерката, за препоръчване с възможност за задушаване. Ако нямате такава, ползвайте фолио. Тогава може и в глинен гювеч с капак.

Нарязвате на търкалета, някои им казват колелца, шайби, кръгчета и т.н., толкова глави лук, колкото е дънцето на съдинката. Слагате мъничко мазнинка (олио, зехтин) и също толкова вода - не повече от 6-7 мм.

Поставяте горките пъстърви удобно да легнат, а върху тях разхвърляте на произволни фигурки нарязаните лентички праз, според настроението, с което сте в момента. Но, не забравяйте, че всичко се прави с любов и мерак. За да стане вкусно, това е задължително. Негативен готвач - отровна гозба. А това води до хиляди усложнения - здравословни и всякакви...

Та тъй - доволно сте скрили, покрили, засенчили пъстървите с това чудно растение (един приятел актьор му казва "зимна маруля"), слагате листенце дафинов лист, черен пипер, а много обичам къри - сложете и вие.

Пече се около час. Сервирате с бяло вино, за да пуснете пъстървите да плуват доволно.


 



Тагове:   лук,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Думи от Думите на Другия
23.08.2007 19:04
Рецептата се зове "Думи от Думите на Другия". Значи намираш Другия, дело твърде сложно, защото изисква време и търпение. За да стане това, е нужно да чакаш дълго, да не проявяваш нетърпение, да умееш да чакаш, да проявиш деликатност, да му дадеш възможност да повярва, че в неговия живот си Ти. Другия, като един човек, който също е чакал дълго, вече трябва да е повярвал, че е готов да ти каже Думите. (Пропуснах да уточня, че Другия вече е доволно попреживял и с неистова надежда очаква да преоткрие собствената си уникална и усложнена индивидуалност през Другия). За препоръчване е да не подхождаш припряно и досадно към очакваните Думи, да изчакаш разумно те сами да се родят и узреят в обиталището на духовния си източник.
И така – вече имаш пред теб дългочаканите Думи. Нареждаш ги пред теб, започваш да ги четеш, препрочиташ скрития им смисъл, обръщаш опакото на лицето им и се опитваш се да си ги вземеш и приютиш в себе си.
След като вече си ги доволно премлял и прозрял, се превъплъщаваш в тяхната форма, следиш зорко изречението и настроението и започваш да изсипваш в предоставената ти форма Думите, които започват някак спонтанно да се роят. Прибавяш към тях добронамереност, слагаш малко предизвикателство и също толкова увереност, че посланието, скрито в новите Думи, ще намери и улучи точно в целта Другия. Задължително слагаш като подкладка част от Думите на Другия и после правиш своята прибавка.
Ако нямаш сетива да усещаш Думите или не усещаш достатъчно близък Другия, по-добре не се захващай с тази рецепта, защото тя се постига само с любов и мерак. Ако си позволиш да прибавиш и непремерена и непроверена доза негативизъм, това ще отрови Думите, ще доведе до хиляди усложнения – здравословни, мисловни и психически всякакви.
Та тъй – доволно си покрил, скрил, обновил Думите с твоето незнайно отгде изникнало вдъхновение, прибавяш и полъх от твойто сърце, едно малко послание като добра мисъл и ги изпращаш ги по техния път, за да бъдат сервирани там, където е нужно…
Другия ги полива с топлия кехлибар на душевното бяло и ги пуска да плуват, да плуват… И в мислите си поема към теб…
цитирай
2. анонимен - get backlinks backlinks service
17.10.2011 07:56
nice to be here zharko.blog.bg blogger discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramtically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer keyword service latest seo <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> generate backlinks Take care. steve
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zharko
Категория: Други
Прочетен: 943739
Постинги: 62
Коментари: 355
Гласове: 5729
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930